söndag 26 maj 2013

Perfekt start på nya träningsprogrammet

Veckan som gick blev en perfekt start på det nya träningsprogrammet med tre fina pass och 28 kilometer löpning. Första passet var ett lugnt distanspass på sex kilometer som avslutades med 4 sprintbackar. Eftersom jag körde passet i Skrylle passade det ju bra att köra dessa uppför sista delen av Bok backe. Mer backe än så blir det liksom inte.

Fyra sprintar upp för Boks

Andra passet var 3x2000 tröskel, också det i Skrylle. Jag körde Skryllemilen och lade in tröskelfart på kilometer 2-4, 4-6 och 6-8 med två minuter ståvila mellan. De två första var lätta och fina och låg under 9 minuter, men den sista som gick från Trollskogen och upp mot Skrylle var riktigt jobbig trots att klockan tickade iväg 9:40. Och kanske att jag passerade tröskelansträngningen också på slutet, men det är väl ok att göra på den sista intervallen.

Kändes lite jobbigt att börja en tvåtusing här när man vet hur terrängen ser ut framför en.

Sista passet blev veckans höjdarpass. Skryllemilens tre första kilometer och sedan gamla banvallen till Torna Hällestad och Skåneleden upp till Trollskogen blev 12,5 kilometer i lugnt och fint tempo. Härligt väder och fantastisk natur gjorde att det aldrig kändes jobbigt trots att det var längst löpningen på mycket länge. En riktigt bra vecka alltså och kroppen känns helt ok inför nästa vecka som ska bli snäppet hårdare. Lite mer tröskellöpning och lite längre långpass är planen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar