tisdag 6 mars 2012

Hur många löpare går det på en ryttare?

Lördagens joggingtur gick runt en sväng på Östra Torn och när jag sprang en bit längs den här ridstigen funderade jag på hur sällan man möter någon häst. I Lunds kommun verkar man ha jobbat en hel del med att fixa ridleder och vissa av dem går fint att springa på, medan andra av förklarliga skäl är upptrampade av hästarna och inte går att använda. Varför inte satsa på att fixa lite joggingspår också? I rimlighetens namn måste det väl gå minst 50 löpare på varje ryttare och slitaget på ett jogginspår lär ju inte bli i närheten av det på ett ridspår.



Den här ridstigen var ju perfekt för löpning!

Längs Hardebergaspåret finns det en fin grusremsa bredvid spåret på sträckan in mot stan, men från Utmarksvägen och utåt förtvinar denna remsa till just ett ridspår som inte går särskilt bra att springa i.

Löpningen går fortsatt smärtfritt och i lördags blev det 27 minuter. Hoppas kunna börja köra två pass i veckan från och med nästa vecka och sedan fortsätta bygga på längden. En sväng till milspåret i Skrylle känns lockande! Om två veckor kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar